Goede voornemens, wie heeft ze niet?

Met welke goede voornemens ben jij het nieuwe jaar ingegaan? Stoppen met roken misschien? Of wil je je dagelijkse 10.000 stappen zetten? Of ga je je inzetten om dit jaar extra zuinig te zijn met energie? Misschien wil je die oude vriend weer eens opzoeken? Het zijn stuk voor stuk belangrijke goede voornemens. En misschien ben je dit jaar ook op deze manier goed begonnen.

Een goed voornemen die nog wel eens wordt vergeten is je nalatenschap goed regelen.

Nalatenschap regelen?

Herken je deze vragen?

  • is mijn testament nog wel up-to-date?
  • de in mijn testament opgenomen executeur is inmiddels overleden of te oud, wie wikkelt nu mijn nalatenschap af?
  • hoewel ik mijn ene kind meer geschonken heb dan de ander, wil ik dat dit bij mijn overlijden rechtgetrokken wordt. Hoe kan ik dit regelen?
  • dat ene neefje vind ik toch opeens een stuk minder aardig dan ik dacht en hij staat in mijn testament. Wat nu?
  • wie regelt mijn zaken als ik dat zelf niet meer kan?

Als je het antwoord op deze vragen niet weet, is het goed om je nalatenschap voor te bereiden.

Nalatenschap al geregeld?

Wellicht denk je: ‘Maar ik heb alles toch al geregeld?! Ik heb een testament, ik heb met mijn kinderen besproken hoe ik mijn uitvaart wil, ik heb een goede levensverzekering en ook mijn pensioen heb ik helemaal voor elkaar.’

Helaas blijkt in de praktijk dat het soms toch net even wat anders uitpakt dan verwacht, omdat bijvoorbeeld (fiscale) regels zijn veranderd. Zorg dat de voorbereiding van je nalatenschap up-to-date blijft.

Je hebt het echt goed geregeld als al deze zaken niet overal verspreid liggen maar netjes bij elkaar. Goed georganiseerd. En op een plek waar mensen bij kunnen als nood aan de man is gekomen. Hierin kan ons Digitaal Nalatenschapsdossier met de bijbehorende NalatenMap het verschil maken.

Goed voornemen

Stel de voorbereiding van je nalatenschap niet langer uit! Breng in 2024 alle zaken rondom je nalatenschap in kaart en leg ze op de juiste wijze vast. Je RegisterExecuteur weet uit ervaring dat dit rust geeft en problemen kan voorkomen.

Wilt u meer weten, neem dan contact op met je RegisterExecuteur.

Tot slot wensen wij je een gelukkig en gezond 2024!

Thema's in dit bericht: