Kies de juiste executeur!

Je partner, kind of goede vriend de taak geven om jouw nalatenschap af te wikkelen? Begrijpelijk, maar is het ook verstandig? Deskundige begeleiding bij de afwikkeling van een nalatenschap is in veel gevallen van groot belang.

Onderzoek

Uit onderzoek is gebleken dat de meeste problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap ontstaan wanneer een direct familielid de executeur is. Zo kunnen gebrek aan (juridische en/of fiscale) kennis of slechte communicatie al snel leiden tot wantrouwen of irritatie bij de andere erfgenamen; soms zelfs met een rechtszaak tot gevolg.

Naaste als executeur?

Een belangrijke vraag is bovendien of je je partner, je kinderen of goede vriend wilt belasten met allerlei (financiële/fiscale) handelingen/beslissingen in een periode van rouw. Zeker als de erfgenamen het niet allemaal even goed met elkaar kunnen vinden, kan deze taak zwaar vallen.

Ontzorgen

Je kunt je nabestaanden ontzorgen door een professioneel executeur te benoemen. Deze executeur kan veel ellende voorkomen of er wellicht voor zorgen dat er niet te veel erfbelasting wordt betaald. Benoem iemand die je vertrouwt en die de juiste expertise en ervaring als executeur heeft tot executeur!

Ons advies

Maak in elk geval een doordachte keuze door die executeur te benoemen die past bij jouw situatie. Zoek je een deskundige en betrouwbare executeur, neem dan contact op met je RegisterExecuteur.

Op onze website vind je alle aangesloten RegisterExecuteurs »

Thema's in dit bericht: