RegisterExecuteur Evelien van Elst wil oppassen met aannames maar vooral goed luisteren

Evelien van Elst is een gedreven RegisterExecuteur uit De Meern. Ze combineert haar ervaring als scheidingsmediator met de zorg rondom nalatenschappen.

Een Balans tussen Rouw en Regelgeving

Sinds ze vorig jaar de opleiding tot RegisterExecuteur afrondde, combineert Evelien haar rol als scheidingsmediator met de rol als deskundige in nalatenschapsafwikkeling.

De jaren ervaring als scheidingsmediator hebben haar een belangrijke les meegegeven: Goed luisteren en oppassen met aannames. Ga ervanuit dat je altijd te weinig weet, daarom zijn de gesprekken met nabestaanden zo belangrijk. ‘In die eerste gesprekken gaat het niet om de inhoud, maar om de mens’, zo vertelt ze.

Evelien van Elst

Van Verzekeringsadviseur tot RegisterExecuteur

Evelien begon ooit als verzekeringsadviseur. Hier kwam het thema nalatenschap ook al voorbij. Zoals klanten die een stapel verzekeringspapieren kwamen brengen van een overleden dierbare. Voor nabestaanden was het een thema met veel grote vragen. ‘Ik kon toen maar op één gebied helpen; nu kan ik het hele traject begeleiden’, vertelt ze. Met de jaren groeide haar interesse, en nu, tien jaar later, heeft ze de stap gezet om volledig RegisterExecuteur te zijn.

Het hart van de praktijk

Wat haar het meest raakt, zijn de persoonlijke verhalen. Zoals de cliënt die na een scheiding te maken kreeg met de zelfmoord van haar ex-man. ‘Dat was echt heel pijnlijk en ingewikkeld.

De complexiteit van de situatie en de emotionele lading benadrukken het belang van het bespreken van je nalatenschap in elke fase van het leven.

Cruciaal advies voor iedereen

Evelien benadrukt het belang van vooruitdenken, vooral in samengestelde gezinnen. ‘Het is van groot belang om te overwegen wat er met je nalatenschap gebeurt, vooral als de situatie verandert’, adviseert ze. Met haar expertise helpt ze mensen in ingewikkelde situaties de juiste keuzes te maken.

Dankbaarheid in dienstverlening

Het werk als RegisterExecuteur is echt dankbaarheid werk. ‘Mensen zijn zo blij met de hulp; ze hebben het al zwaar genoeg met rouwen om hun dierbare en vinden het fijn dat ik het regelwerk uit handen neem.’

Het was dan geen kinderdroom om RegisterExecuteur te worden. Maar het is wel een droom die door de jaren heen is gegroeid.

Liefde voor muziek

Eveliens passie voor muziek, haar maandelijkse deelname aan de popquiz met team ‘Nerd-alert’ in Tivoli, en haar liefde voor concerten en festivals zoals Lowlands en Pinkpop, geven haar de energie die ze in haar werk stopt. Haar muzieksmaak is uiteenlopend, van Acda en de Munnik tot de Prodigy. Daarnaast is het altijd weer afwachten naar welke band haar vrienden haar meenemen. Voor Evelien is muziek een manier om te ontspannen en zich op te laden voor haar belangrijke werk.

Evelien van Elst wil de mens blijven zien in de complexe thematiek van nalatenschappen. Juist in die moeilijke tijd wil ze zorg uit handen nemen. Zodat er ruimte is voor rouw. Meer informatie via nagelaten.nl.

Thema's in dit bericht: