Voor nu en later

In het programma “Voor nu en later” van RTV Apeldoorn is wederom aandacht besteed aan het thema overlijden, nalatenschappen en testamenten. Aan het woord zijn Nicole van den Bos van Hof van Afscheid en Raymond Mars van Stichting RegisterExecuteur.

Het belangrijkste (maar zeker niet alles) waar het over gaat in deze uitzending hebben we hier alvast op een rijtje gezet:

🤔 Persoonlijke wensen: Het belangrijk om je persoonlijke wensen voor je uitvaart goed vast te leggen. Zo verminder je ook stress en onduidelijkheid bij je nabestaanden.

💰 Kostenbewustzijn: Als je je wensen bespreekt, krijg je ook zicht op de kosten van je uitvaart. Met een goede planning kun je onnodige uitgaven voorkomen.

👨‍👩‍👧‍👦 Familiebetrokkenheid: Het belangrijk om met familie te bespreken wat je wensen zijn.

🏦 Financiële planning: Het is belangrijk om op tijd je financiën te plannen. Dan weten je nabestaanden waar je nalatenschap uit bestaat en/of je wensen financieel uitvoerbaar zijn.

📅 Periodieke herziening: Zorg dat je periodiek bekijkt wat er in je testament en levenstestament staat en of dit nog actueel is.

🏛️ Notariële akten: Testamenten en levenstestamenten moeten worden vastgelegd bij een notaris.

📈 Bespreek moeilijke thema’s: Er zijn veel taboes rondom de dood. Open gesprekken over deze thema’s dragen bij aan een goede planning van je uitvaart en je nalatenschap .

📝 Organiseren: Een goede oplossing om alles te organiseren is om de zaken te verzamelen in het Digitaal Nalatenschapsdossier en de NalatenMap van de RegisterExecuteur. Zo heb je overzicht en inzicht.

Thema's in dit bericht: